Témata kvalifikačních prací

 

Archiv obhájených závěrečných prací je dostupný v databázi STAG.

 

 

Řešená témata doktorských disertačních prací

  • Hodnocení hygienických parametrů masa kuřat z bio a klasických chovů
  • Speciality ze syrových ryb typu sushi a sashimi - posouzení potravinové bezpečnosti jakosti a přínosu pro zdraví člověka
  • Analýza mikrobiologických a technologických parametrů vajec
  • Aplikace veterinárně hygienických postupů při získávání zvěřiny
  • Kvalitativní znaky zvěřiny a zvěřinových výrobků
  • Identifikace vybraných druhů tuňáků metodami molekulární biologie
  • Mikrobiální rizika spojená s manipulací a konzumací surovin a potravin

 

Témata bakalářských prací 2015-2017 

  • Hodnocení kvality masných výrobků s ohledem na platnou legislativu
  • Vliv způsobu kastrace na vybrané parametry vepřového masa
  • Zhodnocení produkce a dostupnosti majonéz na českém trhu
  • Stanovení chemických parametrů drůbežích točených salámů z tržní sítě
  • Senzorické hodnocení drůbežích točených salámů z tržní sítě
  • Konzumace masa u studentů VFU Brno - existují rozdíly v zastoupení vegetariánů na jednotlivých fakultách?
  • Studium postmortálních procesů v rybím mase z hlediska průběhu a vlivu na jeho kvalitu
  • Postavení hlemýžďů a žab ve výživě člověka
  • Mořské ryby z čeledi makrelovitých (Scombridae) - produkce, charakteristika druhů, vybrané parametry skladovatelnosti makrely obecné

 

Témata bakalářských prací 2016-2018 

  • Senzorické hodnocení drůbežích párků pomocí různých rozlišovacích metod
  • Spotřeba a oblíbenost jehněčího masa u nás a ve světě
  • Problematika alimentárních infekcí v gastronomii
  • Stanovení aktivity vody masa a masných výrobků v závislosti na teplotě stanovení
  • Isolace a identifikace Listeria spp. v potravinách živočišného původu
  • Lososovité ryby - hodnocení trendu produkce na světě, v Evropě a v EU
  • Vliv kastrace prasat na obsah a složení tuku

 

Témata diplomových prací 2015-2017 

  • Weissella viridescens jako původce kažení trvanlivých tepelně opracovaných salámů v ČR
  • Hodnocení vlivů na jakost masa
  • Změny vybraných fyzikálně-chemických parametrů jedlého podílu ryb během mrazírenského skladování
  • Zdravotní aspekty různých způsobů tepelné úpravy masa

Témata diplomových prací 2016-2018

  • Senzorické hodnocení tepelně opracovaných masných výrobků
  • Identifikace zvěřiny pomocí metody stanovení polymorfizmu délky restrikčních fragmentů u produktů PCR (PCR-RFLP)