Témata kvalifikačních prací

 

Archiv obhájených závěrečných prací je dostupný v databázi STAG.

 

 

Řešená témata doktorských disertačních prací

  • Hodnocení hygienických parametrů masa kuřat z bio a klasických chovů
  • Speciality ze syrových ryb typu sushi a sashimi - posouzení potravinové bezpečnosti jakosti a přínosu pro zdraví člověka
  • Analýza mikrobiologických a technologických parametrů vajec
  • Aplikace veterinárně hygienických postupů při získávání zvěřiny
  • Kvalitativní znaky zvěřiny a zvěřinových výrobků
  • Identifikace vybraných druhů tuňáků metodami molekulární biologie
  • Mikrobiální rizika spojená s manipulací a konzumací surovin a potravin

 

 

Témata bakalářských prací 2016-2018 

  • Senzorické hodnocení drůbežích párků pomocí různých rozlišovacích metod
  • Spotřeba a oblíbenost jehněčího masa u nás a ve světě
  • Problematika alimentárních infekcí v gastronomii
  • Stanovení aktivity vody masa a masných výrobků v závislosti na teplotě stanovení
  • Isolace a identifikace Listeria spp. v potravinách živočišného původu
  • Losos obecný - hodnocení trendu produkce na světě, vybrané parametry skladovatelnosti
  • Vliv kastrace prasat na obsah a složení tuku

 

Témata diplomových prací 2016-2018

  • Senzorické hodnocení tepelně opracovaných masných výrobků