Výuka

Seznam předmětů :

Magisterský studijní program Veterinární hygiena a ekologie obor Veterinární hygiena a ekologie

  • Druhy a složení potravin
  • Hygiena a technologie vegetabilních produktů
  • Produkce potravin
  • Řízení kvality a bezpečnosti potravin
  • Struktura a skladba potravin 

Bakalářský studijní program Veterinární hygiena a ekologie obor Bezpečnost a kvalita potravin

  • Druhy a složení potravin (prezenční a kombinovaná forma) 
  • Skladba a struktura potravin (prezenční a kombinovaná forma)
  • Technologie a hygiena potravin rostlinného původu (prezenční a kombinovaná forma)

Státní zkouška:

  • Technologie a hygiena výroby, distribuce a prodeje potravin (prezenční a kombinovaná forma)

Navazující magisterský studijní program Veterinární hygiena a ekologie obor Bezpečnost a kvalita potravin

  • Hygiena a technologie mlýnských, pekárenských výrobků a těstovin
  • Hygiena a technologie brambor, škrobu a výrobků z nich, luštěnin, olejnatých semen a tuků rostlinného původu
  • Hygiena a technologie cukru, cukrovinek, ochucovadel a pochutin
  • Hygiena a technologie nápojů, ovoce, zeleniny, suchých plodů, hub a výrobků z nich
  • Hygiena a technologie v gastronomii
  • Falšování potravin
  • Management potravinářské laboratoře
  • Mikroskopie potravin
  • Řízení kvality a bezpečnosti potravin

Státní zkouška:

  • Analýza potravin
  • Hygiena a technologie potravin rostlinného původu


Doktorský studijní  program Veterinární hygiena a ekologie obor Výživa, dietetika hospodářských zvířat a hygiena vegetábilií

  • Hygiena a technologie vegetabilních produktů

Doktorský studijní  program Veterinární hygiena a ekologie obor Hygiena a technologie potravin

  • Hygiena a technologie vegetabilních produktů