Výuka

Seznam předmětů :

Magisterský studijní program Veterinární hygiena a ekologie

Obor Veterinární hygiena a ekologie

  • Druhy a složení potravin
  • Hygiena a technologie vegetabilních produktů
  • Produkce potravin
  • Řízení kvality a bezpečnosti potravin
  • Struktura a skladba potravin

Bakalářský studijní program Veterinární hygiena a ekologie

Obor Bezpečnost a kvalita potravin

  • Druhy a složení potravin (prezenční a kombinovaná forma)
  •  Technologie a hygiena potravin rostlinného původu (prezenční a kombinovaná forma)
  • Nebezpečí z potravin (prezenční a kombinovaná forma)
  • Skladba a struktura potravin (prezenční a kombinovaná forma)

Státní zkouška:

  • Technologie a hygiena výroby, distribuce a prodeje potravin (prezenční a kombinovaná forma)

Navazující magisterský studijní program Veterinární hygiena a ekologie

Obor Bezpečnost a kvalita potravin

  • Falšování potravin
  • Hygiena a technologie cukru, cukrovinek, ochucovadel a pochutin
  • Hygiena a technologie nápojů, ovoce, zeleniny, hub a suchých plodů
  • Hygiena a technologie mlýnských obilných výrobků, pekárenských výrobků a těstovin
  • Hygiena a technologie škrobnatých surovin, olejnin a luštěnin
  • Laboratorní analýza potravin rostlinného původu
  • Mikroskopie potravin
  • Management potravinářské laboratoře
  • Prodej potravin
  • Řízení kvality a bezpečnosti potravin

Státní zkouška:

  • Analýza potravin
  • Hygiena a technologie potravin rostlinného původu

Bakalářský studijní program Veterinární hygiena a ekologie

Obor Zdravotní nezávadnost a kvalita potravin v gastronomii

  • Druhy a složení potravin
  • Hygiena a technologie potravin rostlinného původu
  • Značení potravin


Doktorský studijní  program Veterinární hygiena a ekologie

Obor Výživa, dietetika hospodářských zvířat a hygiena vegetábilií

  • Hygiena a technologie vegetabilních produktů

Doktorský studijní  program Veterinární hygiena a ekologie

Obor Hygiena a technologie potravin

  • Hygiena a technologie vegetabilních produktů