Organizační struktura ústavu v akademickém roce 2022/2023
Přednosta ústavu: | prof. MVDr. Ivan Literák, CSc. Tel.: +420 54156 2630 Email: literaki@vfu.cz |
Zástupce přednosty ústavu: | prof. MVDr. Pavel Široký, Ph.D. Tel.: +420 54156 2637 Email: sirokyp@vfu.cz |
Sekretariát: | Marta Křenová Tel.: +420 54156 2631 Email: krenovam@vfu.cz |
Adresa a kontakt
Veterinární univerzita Brno
Ústav biologie a chorob volně žijících zvířat
Palackého tř. 1946/1, 612 42, Brno
IČO: 62157124, DIČ: CZ62157124
Tel., fax: +420 541 562 631
Pracoviště je v současnosti rozděleno v budovách č. 22 a 31.
Zaměstnanci
Akademičtí pracovníci | |
Profesoři | Docenti |
prof. MVDr. Petr Dvořák, CSc. (budova č. 31, místn. 204) | doc. MVDr. Eva Bártová, Ph.D. (budova č. 31, místn. 318) |
prof. MVDr. Ivan Literák, CSc. (budova č. 31, místn. 304) |
doc. RNDr. Monika Dolejská, Ph.D. (budova č. 22, místn. 315) |
prof. RNDr. Oldřich Sychra, Ph.D. (budova č. 31, místn. 307) | |
prof. MVDr. Pavel Široký, Ph.D. (budova č. 31, místn. 221) | |
Odborní asistenti | Asistenti |
Mgr. Branka Bilbija, Ph.D. (budova č. 31, místn. 202) | Mgr. Marek Dostál (budova č. 31, místn. 405) |
Mgr. Veronika Oravcová, Ph.D. (budova č. 22) (MD) | Mgr. Šimon Krejčí (budova č. 31, místn. 405) |
Mgr. Ivo Papoušek, Ph.D. (budova č. 31, místn. 206) | Mgr. Michal Přibyl (budova č. 31, místn. 309) |
Neakademičtí pracovníci | |
Laboranti | Sekterářka |
Taťána Janová (budova č. 31, místn. 106) | Marta Křenová (budova č. 31, místn. 306) |
Ing. Eliška Páčová (budova č. 31, místn. 207) | Ostatní zaměstnanci |
Mgr. Lucie Sušilová, Ph.D. (budova č. 31, místn. 309) | Hana Hladká (budova č. 31) |
Mgr. Jan Škrábal (budova č. 31, místn. 305) | Andrea Suchyňová (budova č. 31, místn. 007) |
Studenti doktorských studijních programů
Prezenční forma | Kombinovaná forma |
1. ročník | 3. ročník |
Mgr. Edita Kozlíková (školitel doc. Bártová) | Mgr. Simona Ovčiariková (školitel prof. Literák) |
Mgr. Jarmila Laušová (školitel doc. Dolejská) | |
Ing. Markéta Ryšavá (školitel doc. Dolejská) | 4. ročník |
Mgr. Katerína Streďanská (školitel doc. Dolejská) | Mgr. Markéta Zelendová (školitelka doc. Dolejská) |
Mgr. Jan Škrábal (školitel prof. Literák) | |
5. ročník | |
2. ročník | Mgr. Nikola Kašpárková (školitel doc. Bártová) |
Ing. Pavla Bondarenko (školitel prof. Široký) | Mgr. Jana Palkovičová (školitel doc. Dolejská) |
Mgr. Michaela Růžičková (školitel Mgr. Papoušek) | MVDr. Lenka Rozsypalová (školitel prof. Literák) |
MVDr. Nikola Tománková (školitel doc. Bártová) | PharmDr. Petra Šišmová (školitel doc. Dolejská) |
Mgr. Žaneta Živčicová (školitel prof. Široký) | |
3. ročník | |
Mgr. Šimon Krejčí (školitel prof. Literák) | |
4. ročník | |
Mgr. Marek Dostál (školitel prof. Literák) | |
Mgr. Tomáš Nohejl (školitel doc. Dolejská) | |
Mgr. Markéta Zelendová (školitelka doc. Dolejská) |
Webmaster ústavních stránek: Mgr. Marek Dostál
Perfektní zázemí
Rádi se bavíte a sportujete? V areálu univerzity se nachází největší krytá sportovní plocha ve městě, kde si studenti můžou zahrát přes 30 druhů sportu, od volejbalu, basketbalu, zumby až po fitness. Čekání na výuku si můžete zkrátit v pěkném a zeleném parku, kde je připojení na wifi. V areálu univerzity je k dispozici také Ústřední knihovna, kde můžete najít studovnu s možností zapůjčení odborné literatury z oboru veterinární medicíny, hygieny a technologie potravin či welfare zvířat, jsou zde také počítačové učebny s připojením na internet. Dále studenti mohou využít soukromé místnosti na učení nebo relax zónu. Studenti fakulty jsou podle možností univerzity ubytováni na vysokoškolských Kaunicových kolejích, kde je možnost stravování. Během roku se pořádají různé akce pro studenty jako je Vítání prváků, Univerzitní Majáles, Job fair a spoustu dalšího.
Více zdeUplatnění absolventů
Chcete se stát odborníky v oblasti veterinární hygieny, bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti potravin a veterinární medicíny? Máte zájem o ekologii, welfare a ochranu zvířat? Nebo se chcete podívat pod pokličku gastronomie v našem nejmladším studijním programu Zdravotní nezávadnost a bezpečnost potravin v gastronomii? Více informací o studiua
jak se můžete uplatnit najdete ZDETEXT