Banner

 

Vítejte v galerii posterů
Hygiena a technologie potravin
L. Lenfeldovy a Höklovy dny

 

Seznam posterů zde: Lenfeldovy a Hoklovy dny 2022: Program
(pro zobrazení posteru klikněte na odkazy níže)


Abdullah, FAA, Buchtova, H. - Oxidační stav kachní kůže z bio a z konvenčního chovu během skladování na vzduchu a ve vakuovém balení


Almášiová, S., Toman, R., Pšenková, M.,Tančín,V., Mikláš,Š. - Výskyt toxických prvkov v kravskom mlieku z vybraných fariem na Slovensku


Bartáková, K., Bursová, Š., Skočková, A., Necidová, L., Haruštiaková, D., Klimešová, M. - Rychlost přizpůsobení teplotě vnějšího prostředí balených filetů tresky obecné


Bartkovský, M., Semjon, B., Miščíková, A., Mesarčová, L., Šuľáková, L., Marcinčák, S - Vplyv macerácie hrozna na kvalitu vína Sauvignon


Bednář, J. - Ovlivnění doporučeného denního příjmu sodíku méně diskutovanými zdroji potravin


Benešová, L., Jakabová, S., Zajác, P., Čapla, J., Čurlej, J., Semjon, B., Golian, J. - Prehľad potravinových podvodov týkajúcich sa rýb a morských plodov vo svete


Bhujel, N. K.; Podskalská, T.; Asare, E. O.; Kružík, V.; Čížková, H. - Porovnání dvou různých metod stanovení siřičitanů v ovoci a zelenině


Dluhošová, S., Hromčíková, J. - Hodnocení obsahu vitaminů ve vztahu k původu medu


Doležalová, J., Motalová, G. - Stanovení barevných parametrů u vybraných druhů párků


Drončovský, M., Tomáška, M., Kološta, M. - Úvod do optimalizácie stanovenia celkovej mikrobiologickej kvality surového kozieho mlieka metódou laserovej prietokovej cytometrie


Dušková, M., Kameník, J., Dorotíková, K., Král, O - Bakterie rodu Pseudomonas v mletém hovězím mase: dokáže je resveratrol zastavit?


Fikselová, M., Zelenajová, A.M., Rybnikár, S., Zeleňáková, L. - Analýza fyzikálnych a chemických rizík vo výrobkoch z ovocia a zeleniny


Gabašová, M., Zeleňáková, L., Ciesarová, Z., Kukurová, K., Jelemenská, V. - Obsah akrylamidu v zemiakových hranolčekoch primárne určených pre gastronomické prevádzky


Gažarová, M. - Prieskum spotrebiteľského vnímania nutričnej kvality potravín so zameraním sa na FOPL systém Nutri-score


Golian, J., Benešová, L., Ondruš, L., Škrada, M. S., Jakabová, S. - Texturálne vlastnosti tresky aljašskej ako suroviny pre výrobu rybích výrobkov


Gondeková, M., Huba, J., Záhradník, M., Peškovičová, D., Sebeš, J., Oroszová, B., Hlebová, M. - Vplyv rastlinných silíc na celkový počet mikroorganizmov mletého bravčového mäsa


Hanzelová, Z., Dudriková, E., Zahumenská, J., Výrostková, J., Kováčová, M. - Primárny skríning výskytu zástupcov čeľade Enterobacteriaceae v prostredí výroby rôznych druhov syrov


Havlová, L., Šebesta, J., Bartlová, M., Pospiech, M., Tremlová, B. - Vliv zrání žitného kvasu na alergenní potenciál lepku


Hriciková, S., Kožárová, I., Marcinčák, S. - Vplyv fermentovaných produktov a humínových látok na prítomnosť rezíduí salinomycínu v tkanivách hydiny


Jakabová, S., Benešová, L., Zajác, P., Čapla, J., Čurlej, J., Semjon, B., Golian, J. - Využití izoelektrické fokusace při identifikaci druhově specifických markerů proteinů v rybách


Jevinová, P., Regecová, I., Pipová, M. - Kontaminácia korenia majorán druhmi rodu Aspergillus


Joanidis, P., Vietoris, V., Štefániková, J. - Vplyv mesiaca výroby na chuťový profil tradičných slovenských syrov pomocou metódy dočasnej dominancie vnemov


Kabourková, E., Vojtěchová, K. - Kvalita obohacených slepičích vajec


Kolesárová, A., Solgajová, M., Mendelová, A., Zeleňáková, L., Kopčeková, J., Mrázová, J. - Reologické vlastnosti pšeničnej múky s prídavkom muchovníka jelšolistého (Amelanchier alnifolia Nutt.)


Kopčeková, J., Mrázová, J., Jančichová, K., Bihari, M., Fatrcová-Šramková, K., Kolesárová, A., Zeleňáková, L. - Benefity konzumácie rakytníkovej šťavy na antropomentrické parametre žien v produktívnom veku


Koréneková, B., Kožárová, I., Reitznerová, A., Semjon, B., Marcinčák, S., Klempová, T. - Účinok fermentovaného krmiva a humínových látok na postmortálne zmeny mäsa kurčiat


Kováčová, M, Dudriková, E, Výrostková, J, Záhumenská, J, Hanzelová, Z. - Vplyv sezónnych zmien na bod tuhnutia mlieka


Kožárová, I. - Úradná kontrola produktov živočíšneho pôvodu v kontexte nového legislatívneho rámca Európskej únie


Lenártová, P., Gažarová, M., Mrázová, J., Kopčeková, J., Habánová, M., Jurášová, K. - Zhodnotenie príjmu tukov u osôb konzumujúcich pekárenské výrobky s obsahom lepku


Mačuhová, L., Tančin, V., Mačuhová, J., Uhrinčať M. - Vplyv počtu somatických buniek na kvalitu a kvantitu mlieka


Macharáčková, B., Veselá, Š. - Sledování koncentrace zinku v různých typech masa


Makiš, A., Bartkovský, M., Reitznerová, A., Semjon, B., Slaný, O., Klempová, T., Bujňák, L., Marcinčák, S. - Vplyv humínových látok a fermentovaných krmív obohatených o významné mastné kyseliny na kvalitu prsnej svaloviny brojlerových kurčiat


Mendelová, A., Mendel, Ľ., Zeleňáková, L., Kolesárová, A., Solgajová, M. - Zvyšovanie nutričnej kvality dehydratovaných rajčiakov ošetrením pred sušením


Mesarčová, L, Reitznerová, A, Makiš, A, Semjon, B, Bartkovský, M, Nagy, J., Marcinčák, S. - Vplyv probiotík a humínových látok pridaných do krmiva brojlerových kurčiat na konverziu krmiva a jatočnú výťažnosť


Mrázová, J., Kopčeková, J., Zeleňáková, L., Kolesárová, A. - Vplyv pravidelnej konzumácie aróniovej šťavy na antropometrické parametre žien s nadváhou a obezitou


Necidová, L., Bursová, Š., Haruštiaková, D., Skočková, A., Bartáková, K., Klimešová, M. - Sledování celkového počtu mikroorganismů u vzorků tresky obecné s ohledem na porušení teploty při transportu


Oravcová, M., Čobirka, M., Tančin, V. - Vzťah medzi počtom somatických buniek a produkciou kravského mlieka resp. obsahom zložiek a faktory ovplyvňujúce ich variabilitu


Regecová, I., Semjon, B., Výrostková, J., Marcinčak, S., Bartkovský M. - Detekcia Metschnikowia pulcherrima počas procesu fermentácie vína vo vzťahu k obsahu biogénnych amínov


Reitznerová, A., Mesarčová, L., Makiš, A., Koreneková, B., Bartkovský, M., Nagy, J., Semjon, B., Bujňák, L., Marcinčák, S. - Vplyv probiotík a humínových látok na kvalitu kuracieho mäsa


Semjon, B., Jevinová, P., Bartkovský, M., Olekšáková M., Marcinčák, S. - Vplyv enzymatického preparátu vo výžive nosníc na kolorimetrické parametre produkovaných vajec


Solgajová, M., Kolesárová, A., Zeleňáková, L., Mendelová, A. - Hodnotenie sladovníckej kvality vybraných odrôd jačmeňa jarného


Šťástková, Z., Furmančíková, P., Navrátilová, P., Steinhauserová, I. - Detekce Salmonella spp. v ready-to-eat potravinách


Tančin V., Uhrinčať, M., Mačuhová, L., Vršková, M., Čobirka, M., Sláma, P. - Vzťah medzi tokom mlieka z vemena a počtom somatických buniek v mlieku dojníc


Těšíková, K., Steinhauserová, I., Dordevic, D. - Aplikace indikátorů jako inteligentního balení masa


Tvarožková, K., Tančin, V., Uhrinčať, M., Mačuhová, L. - Mastitídy v chove kôz


Uhrinčať, M., Uhrinčaťová, J., Tančin, V., Vršková M., Čanigová, M. - Kvalita kozieho mlieka pri nákupe malého množstva konečným spotrebiteľom


Vávrová, R., Seidlová, A., Kalhotka, L., Saláková, A. - Mikrobiologické hodnocení kysele srážených sýrů v průběhu skladování


Veselá, H., Furmančíková, P., Dušková, M., Papírníková, Š., Pleskačová, K., Kameník, J. - Výskyt a detekce Salmonella spp. u jatečných prasat


Vorlová, L., Navrátilová, P., Bartáková, K., Hanuš, O., Nejezchlebová, H., Dluhošová, S. - Přirozený biologicky aktivní protein mléka


Vršková, M., Tančin, V., Mačuhová, L., Uhrinčať. M., Tvarožková, K. - Somatické bunky a mikrobiologická kvalita kozieho a ovčieho mlieka na vybraných farmách


Výrostková, J, Regecová, I, Semjon, B, Bartkovský, M, Marcinčák, S. - Mikrobiológia bezhistamínových vín


Zahumenská, J., Výrostková, J., Kováčová, M., Dudriková, E., Hanzelová, Z. - Analýza hrudkového syra v rôznych podmienkach výroby


Zeleňáková, L., Gabašová, M., Benešová, L., Jakabová, S. - Zmeny texturálnych vlastností zemiakových hranolčekov vplyvom fritovania


Zeleňáková, L., Kolesárová, A., Mendelová, A., Fikselová M., Solgajová M. - Uchovávanie cícerových nátierok z pohľadu mikrobiologickej bezpečnosti


Zeleňáková, L., Mrázová J., Gažarová M., Kopčeková, J., Lenártová P. - Analýza nedostatkov pri výrobe a predaji zmrzliny vo vybranom okrese na Slovensku


Zeleňáková, L., Zajác, P. - Mlieko a syry ako potenciálny faktor prenosu kliešťovej encefalitídy na Slovensku


Zouharová, A., Bartáková, K., Bursová, Š., Necidová, L., Haruštiaková, D., Klimešová, M. - Hodnocení změn složení ochranné atmosféry baleného mletého masa během doby použitelnosti



Perfektní zázemí

Rádi se bavíte a sportujete? V areálu univerzity se nachází největší krytá sportovní plocha ve městě, kde si studenti můžou zahrát přes 30 druhů sportu, od volejbalu, basketbalu, zumby až po fitness. Čekání na výuku si můžete zkrátit v pěkném a zeleném parku, kde je připojení na wifi. V areálu univerzity je k dispozici také Ústřední knihovna, kde můžete najít studovnu s možností zapůjčení odborné literatury z oboru veterinární medicíny, hygieny a technologie potravin či welfare zvířat, jsou zde také počítačové učebny s připojením na internet. Dále studenti mohou využít soukromé místnosti na učení nebo relax zónu. Studenti fakulty jsou podle možností univerzity ubytováni na vysokoškolských Kaunicových kolejích, kde je možnost stravování. Během roku se pořádají různé akce pro studenty jako je Vítání prváků, Univerzitní Majáles, Job fair a spoustu dalšího.

Více zde

Uplatnění absolventů

Chcete se stát odborníky v oblasti veterinární hygieny, bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti potravin a veterinární medicíny? Máte zájem o ekologii, welfare a ochranu zvířat? Nebo se chcete podívat pod pokličku gastronomie v našem nejmladším studijním programu Zdravotní nezávadnost a bezpečnost potravin v gastronomii? Více informací o studiua

jak se můžete uplatnit najdete ZDE

TEXT