Hmotnostní ztráty masa při tepelné úpravě
Nová kniha "Maso jako pokrm" vznikla spoluprací Veterinární univerzity Brno s Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně. Josef Kameník a kol. shromáždili data získaná během tříletého výzkumu a vytvořili tak ojedinělý komplexní soubor, který svým rozsahem nemá obdoby. Tato monografie pojednává o hmotnostních ztrátách vybraných druhů mas při různých druzích tepelných úprav a je určena pro široký okruh zájemců jako jsou provozovatelé potravinářských podniků, pracovníci kontrolních orgánů, analytických laboratoří nebo pro výzkumnou či edukační činnost.
(Tato kniha vznikla na základě projektu QK1920190 Hmotnostní ztráty masa po tepelné úpravě: vliv vlastností čerstvého masa, použitého zařízení a parametrů kulinární úpravy v rámci programu aplikovaného výzkumu Ministerstva zemědělství na období 2017-2025, ZEMĚ.)
Perfektní zázemí
Rádi se bavíte a sportujete? V areálu univerzity se nachází největší krytá sportovní plocha ve městě, kde si studenti můžou zahrát přes 30 druhů sportu, od volejbalu, basketbalu, zumby až po fitness. Čekání na výuku si můžete zkrátit v pěkném a zeleném parku, kde je připojení na wifi. V areálu univerzity je k dispozici také Ústřední knihovna, kde můžete najít studovnu s možností zapůjčení odborné literatury z oboru veterinární medicíny, hygieny a technologie potravin či welfare zvířat, jsou zde také počítačové učebny s připojením na internet. Dále studenti mohou využít soukromé místnosti na učení nebo relax zónu. Studenti fakulty jsou podle možností univerzity ubytováni na vysokoškolských Kaunicových kolejích, kde je možnost stravování. Během roku se pořádají různé akce pro studenty jako je Vítání prváků, Univerzitní Majáles, Job fair a spoustu dalšího.
Více zdeUplatnění absolventů
Chcete se stát odborníky v oblasti veterinární hygieny, bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti potravin a veterinární medicíny? Máte zájem o ekologii, welfare a ochranu zvířat? Nebo se chcete podívat pod pokličku gastronomie v našem nejmladším studijním programu Zdravotní nezávadnost a bezpečnost potravin v gastronomii? Více informací o studiua
jak se můžete uplatnit najdete ZDETEXT