13. 09. 2022, 10:00-14:30, budova 24/166 SIC - Multifunkční místnost VETUNI Brno
Brno – Seminář pro laickou spotřebitelskou i odbornou veřejnost
Projekt NAZV QK1910100
Seminář bude zaměřen na téma reformulací potravin ve vybraných oblastech. V rámci semináře budete mít možnost dozvědět se novinky o aktuálním tématu reformulací potravin a setkat se s odborníky z potravinářství.
Přihlášení k semináři zde!
Účast je bezplatná.
Neváhejte a přijďte se dozvědět novinky o zajímavém tématu, které je aktuální v ČR i v Evropě!
ČAS |
TÉMA |
TĚŠÍ SE NA VÁS PŘEDNÁŠEJÍCÍ |
09:30-10:00 |
Registrace |
|
10:00-10:30 |
Úvodní slovo a novinky v projektu |
doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D. (VŠCHT Praha) |
10:30-11:00 |
Brno: Reformulované výrobky a jejich využití v nutriční terapii |
Bc. Barbora Slanařová; Mgr. Věra Andrášková (Masarykův onkologický ústav) |
11:00-11:30 |
Méně tuku i méně soli v reformulovaných tepelně opracovaných masných výrobků: vliv na kvalitu |
doc. MVDr. Josef Kameník, CSc., MBA (VETUNI) |
11:30-12:30 |
Přestávka na oběd |
|
12:30-13:00 |
Nové trendy úpravy senzorických a nutričních vlastností pekařských výrobků |
doc. Ing. Marcela Sluková, Ph.D.; Ing. Pavel Skřivan, CSc. (VŠCHT Praha) |
13:00-13:30 |
Snižování obsahu soli v lisovaných bílých sýrech |
Ing. Irena Němečková, Ph.D.; Ing. Šárka Trešlová; Jan Forejt; Zdeněk Švandrlík (Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.) Ing. Vojtěch Kružík, Ph.D.; Ing. Štěpán Marhons; doc. Ing. Jiří Štětina, CSc. (VŠCHT Praha) |
13:30-14:00 |
Přestávka na kávu |
|
14:00-14:30 |
Reformulace potravin v rámci systému Českých cechovních norem Cena Potravinářské komory ČR o nejlepší inovativní potravinářský výrobek 2022 |
Ing. Jan Pivoňka, Ph.D. (VŠCHT Praha) Ing. Dana Gabrovská, Ph.D. (Centrum zemědělsko-potravinářského výzkumu a inovací, s.r.o.) |
Perfektní zázemí
Rádi se bavíte a sportujete? V areálu univerzity se nachází největší krytá sportovní plocha ve městě, kde si studenti můžou zahrát přes 30 druhů sportu, od volejbalu, basketbalu, zumby až po fitness. Čekání na výuku si můžete zkrátit v pěkném a zeleném parku, kde je připojení na wifi. V areálu univerzity je k dispozici také Ústřední knihovna, kde můžete najít studovnu s možností zapůjčení odborné literatury z oboru veterinární medicíny, hygieny a technologie potravin či welfare zvířat, jsou zde také počítačové učebny s připojením na internet. Dále studenti mohou využít soukromé místnosti na učení nebo relax zónu. Studenti fakulty jsou podle možností univerzity ubytováni na vysokoškolských Kaunicových kolejích, kde je možnost stravování. Během roku se pořádají různé akce pro studenty jako je Vítání prváků, Univerzitní Majáles, Job fair a spoustu dalšího.
Více zdeUplatnění absolventů
Chcete se stát odborníky v oblasti veterinární hygieny, bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti potravin a veterinární medicíny? Máte zájem o ekologii, welfare a ochranu zvířat? Nebo se chcete podívat pod pokličku gastronomie v našem nejmladším studijním programu Zdravotní nezávadnost a bezpečnost potravin v gastronomii? Více informací o studiua
jak se můžete uplatnit najdete ZDETEXT