Ústav garantuje výuku v akreditovaných oborech bakalářských, magisterských, navazujících magisterských i doktorských studijních programů na Fakultě veterinární hygieny a ekologie, Fakultě veterinárního lékařství a Fakultě farmacie VFU Brno.

Pedagogická činnost ústavu zahrnuje výuku těchto předmětů:

Magisterský studijní program Veterinární hygiena a ekologie

Povinné 

  • Výživa člověka I. a II.
  • Chemie a mikrobiologie potravin I. a II.
  • Hygiena a technologie mléka a mléčných výrobků I. a II.
  • HACCP
  • Stáž SVÚ

Povinně volitelné 

  • Veterinární praxe při zpracování mléka
  • Veterinární praxe při produkci mléka
  • Chemické laboratorní metody v analýze potravin
  • Mikrobiologické laboratorní metody v analýze potravin
  • Potravinářská technika
  • Balení potravin
  • Konzervace potravin
  • Sýrařství

Bakalářský studijní program Bezpečnost a kvalita potravin

  • Výživa člověka
  • Potravinářské inženýrství a technika
  • Chemie potravin a chemické laboratorní metody
  • Mikrobiologie potravin a mikrobiologické laboratorní metody
  • Laboratorní analýza potravin
  • Praxe v laboratoři na SVÚ, SZPI aj.
  • Praxe v potravinářském podniku
  • Bakalářská práce I., II., III., IV

Navazující magisterský studijní program Bezpečnost a kvalita potravin

Povinné 

  • HACCP
  • Technologie a hygiena mléka a mléčných výrobků I. a II.
  • Laboratorní analýza mléka a mléčných výrobků
  • Balení potravin
  • Metodologie diplomové práce
  • Praxe v potravinářském podniku
  • Diplomová práce I., II., III., IV

Povinně volitelné

  • Mikrobiologické laboratorní metody
  • Chemické laboratorní metody
  • Technologická zařízení v gastronomii
  • Konzervace potravin

Bakalářský studijní program Zdravotní nezávadnost a kvalita potravin v gastronomii

Povinné

  • Potravinářská technologie
  • Výživa člověka
  • Mikrobiologie potravin a mikrobiologické laboratorní metody
  • Chemie potravin a chemické laboratorní metody
  • Laboratorní hodnocení potravin a pokrmů
  • Bakalářská práce I., II., III., IV

Povinně volitelné

  • Mléko a mléčné výrobky v různých regionech světa
  • Balení potravin
  • Konzervace potravin

Navazující magisterský studijní program Zdravotní nezávadnost a kvalita potravin v gastronomii

Povinné

  • Technologie a hygiena mléka a mléčných výrobků
  • Metodologie diplomové práce
  • Analýza potravin živočišného původu
  • Gastronomie mléka a mléčných výrobků a zdravotní nezávadnost
  • HACCP v gastronomickém provozu
  • Diplomová práce I., II., III., IV

Navazující magisterský studijní program Ochrana zvířat a welfare

Povinně volitelné

  • Produkce mléka a welfare přežvýkavců

Fakulta veterinárního lékařství

Magisterský studijní program Veterinární lékařství

  • Hygiena produkce mléka I.
  • Milk production hygiene

Farmaceutická fakulta
Magisterský studijní program Farmacie

  • Chemie potravin a základy dietetiky
  • Food Chemistry and Principle of Dietology

Doktorský studijní program  Hygiena a technologie potravin

Povinné

  • Chemie potravin
  • Mikrobiologie potravin

Povinně volitelné

  • Hygiena a technologie mléka a mléčných výrobků
  • HACCP
  • Výživa člověka

Doktorský studijní program Veterinární toxikologie a toxikologie potravin

Povinně volitelné

  • Výživa člověka
  • Chemie potravin

FOTOGALERIE



Proč studovat na VETUNI

Pro Brno tehdy rozhodla jeho centrální poloha v nově vzniklém státě a také snaha přispět k počeštění města. Brno tak získalo po České technice založené v roce 1899 svou druhou univerzitu.

Více zde

Uplatnění absolventů

Pro Brno tehdy rozhodla jeho centrální poloha v nově vzniklém státě a také snaha přispět k počeštění města. Brno tak získalo po České technice založené v roce 1899 svou druhou univerzitu.

Více zde

Prtnerské školy

Pro Brno tehdy rozhodla jeho centrální poloha v nově vzniklém státě a také snaha přispět k počeštění města. Brno tak získalo po České technice založené v roce 1899 svou druhou univerzitu.

Více zde

TEXT