EN
/ Homepage / Novinky a události / Seminář na téma reformulací potravin ve vybraných oblastech 2022

Seminář na téma reformulací potravin ve vybraných oblastech 2022

Brno – Seminář pro laickou spotřebitelskou i odbornou veřejnost
Projekt NAZV QK1910100

 

Seminář bude zaměřen na téma reformulací potravin ve vybraných oblastech. V rámci semináře budete mít možnost dozvědět se novinky o aktuálním tématu reformulací potravin a setkat se s odborníky z potravinářství.

Přihlášení k semináři ZDE

Účast je bezplatná.

Přednášející:

doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D.; Ing. Dana Gabrovská, Ph.D.; Ing. Marcela Sluková, Ph.D.; doc. MVDr. Josef Kameník, CSc., MBA; Ing. Irena Němečková, Ph.D.; Ing. Jan Pivoňka, Ph.D.

Datum konání:

13. 9. 2022

Čas konání:

10:00 – 14:30

Místo konání:

budova 24/166 SIC – Multifunkční místnost VETUNI Brno

Kontakt – další informace:

Projekt č. QK1910100 Vliv reformulace na trvanlivost a fyzikálně-chemické vlastnosti potravinářských výrobků je podpořen z „Programu aplikovaného výzkumu Ministerstva zemědělství na období 2017-2025: ZEMĚ“.

Kontakt: Ing. Magdaléna Hrubá; e-mail: hrubam@vscht.cz

 

Neváhejte a přijďte se dozvědět novinky o zajímavém tématu, které je aktuální v ČR i v Evropě!

 

Program:

ČAS

TÉMA

TĚŠÍ SE NA VÁS PŘEDNÁŠEJÍCÍ

09:30-10:00

Registrace

 

10:00-10:30

Úvodní slovo a novinky v projektu

doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D. (VŠCHT Praha)

10:30-11:00

Brno: Reformulované výrobky a jejich využití v nutriční terapii

Bc. Barbora Slanařová; Mgr. Věra Andrášková (Masarykův onkologický ústav)

11:00-11:30

Méně tuku i méně soli v reformulovaných tepelně opracovaných masných výrobků: vliv na kvalitu

doc. MVDr. Josef Kameník, CSc., MBA (VETUNI)

11:30-12:30

Přestávka na oběd

 

12:30-13:00

Nové trendy úpravy senzorických a nutričních vlastností pekařských výrobků

doc. Ing. Marcela Sluková, Ph.D.; Ing. Pavel Skřivan, CSc. (VŠCHT Praha)

13:00-13:30

Snižování obsahu soli v lisovaných bílých sýrech

Ing. Irena Němečková, Ph.D.; Ing. Šárka Trešlová; Jan Forejt; Zdeněk Švandrlík (Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.)

Ing. Vojtěch Kružík, Ph.D.; Ing. Štěpán Marhons; doc. Ing. Jiří Štětina, CSc. (VŠCHT Praha)

13:30-14:00

Přestávka na kávu

 

14:00-14:30

Reformulace potravin v rámci systému Českých cechovních norem

Cena Potravinářské komory ČR o nejlepší inovativní potravinářský výrobek 2022

Ing. Jan Pivoňka, Ph.D. (VŠCHT Praha)

Ing. Dana Gabrovská, Ph.D. (Centrum zemědělsko-potravinářského výzkumu a inovací, s.r.o.)