EN
/ Homepage / O FAKULTĚ / Organizační struktura fakulty / Sekce a ústavy / 2210 - Ústav hygieny a technologie potravin rostlinného původu / Výuka

Výuka

Struktura a skladba potravin

Výukové materiály dostupné pod kódem vyučovaného předmětu na e-learningových kurzech MOODLE:

 

Výuka byla podpořena v letech 2011-2013 operačním programem Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti potravin
- nefunkční odkaz

 

Seznam předmětů:

Magisterský studijní program Veterinární hygiena a ekologie

Povinné:

Povinně volitelné:

Bakalářský studijní program Bezpečnost a kvalita potravin

Povinné:

Povinně volitelné:

Státní zkouška:

  • Technologie a hygiena výroby, distribuce a prodeje potravin (prezenční a kombinovaná forma)

Navazující magisterský studijní program Bezpečnost a kvalita potravin

Povinné:

Povinně volitelné:

Státní zkouška:

  • Analýza potravin
  • Hygiena a technologie potravin rostlinného původu

Bakalářský studijní program Zdravotní nezávadnost a kvalita potravin v gastronomii

Povinné:

Povinně volitelné:

Státní zkouška:

  • Hygiena a technologie potravin a pokrmů

Navazující magisterský studijní program Zdravotní nezávadnost a kvalita potravin v gastronomii

Povinné:

  • Falšování potravin v gastronomii
  • Hygiena a technologie mlýnských a pekárenských výrobků
  • Ochrana potravin při mimořádných situacích
  • Analýza potravin rostlinného původu I
  • Analýza potravin rostlinného původu II
  • Hygiena a technologie nápojů, ovoce, zeleniny, hub a suchých plodů
  • Hygiena a technologie škrobnatých surovin, olejnin a luštěnin
  • Alkoholické a nealkoholické nápoje a zdravotní nezávadnost
  • Hygiena a technologie cukru, cukrovinek, ochucovadel a pochutin
  • Ochrana potravin při mimořádných situacích

Povinně volitelné:

  • Mikroskopická analýza potravin
  • Prodej potravin

Doktorský studijní  program Chov zvířat, výživa zvířat a biochemie

  • Hygiena a technologie vegetabilních produktů

Doktorský studijní  program Hygiena a technologie potravin

  • Hygiena a technologie vegetabilních produktů