Výuka
Struktura a skladba potravin
Výukové materiály dostupné pod kódem vyučovaného předmětu na e-learningových kurzech MOODLE:
Výuka byla podpořena v letech 2011-2013 operačním programem Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti potravin - nefunkční odkaz
Seznam předmětů:
Magisterský studijní program Veterinární hygiena a ekologie
Povinné:
Povinně volitelné:
Bakalářský studijní program Bezpečnost a kvalita potravin
Povinné:
Povinně volitelné:
Státní zkouška:
- Technologie a hygiena výroby, distribuce a prodeje potravin (prezenční a kombinovaná forma)
Navazující magisterský studijní program Bezpečnost a kvalita potravin
Povinné:
Povinně volitelné:
Státní zkouška:
- Analýza potravin
- Hygiena a technologie potravin rostlinného původu
Bakalářský studijní program Zdravotní nezávadnost a kvalita potravin v gastronomii
Povinné:
Povinně volitelné:
Státní zkouška:
- Hygiena a technologie potravin a pokrmů
Navazující magisterský studijní program Zdravotní nezávadnost a kvalita potravin v gastronomii
Povinné:
- Falšování potravin v gastronomii
- Hygiena a technologie mlýnských a pekárenských výrobků
- Ochrana potravin při mimořádných situacích
- Analýza potravin rostlinného původu I
- Analýza potravin rostlinného původu II
- Hygiena a technologie nápojů, ovoce, zeleniny, hub a suchých plodů
- Hygiena a technologie škrobnatých surovin, olejnin a luštěnin
- Alkoholické a nealkoholické nápoje a zdravotní nezávadnost
- Hygiena a technologie cukru, cukrovinek, ochucovadel a pochutin
- Ochrana potravin při mimořádných situacích
Povinně volitelné:
- Mikroskopická analýza potravin
- Prodej potravin
Doktorský studijní program Chov zvířat, výživa zvířat a biochemie
- Hygiena a technologie vegetabilních produktů
Doktorský studijní program Hygiena a technologie potravin
- Hygiena a technologie vegetabilních produktů